Nieuw in ons aanbod: Verkeersspecialist

06-04-2021

Elke automobilist herkent het wel, net op je route is een weg afgesloten en moet je een andere route kiezen of een omleiding volgen. Zo’n afzetting of omleiding in het verkeer, ook wel ‘tijdelijke verkeersmaatregelen’ of afgekort TVM genoemd herken je dan aan de gele verkeersborden langs de weg. Deze borden worden geplaatst door een goed opgeleide medewerker verkeerstmaatregelen, volgens een nauwkeurige tekening. Die tekening wordt gemaakt door een verkeersspecialist. Benieuwd hoe dat zit, en wat dat inhoudt? Dat leggen we je graag uit.

BRL 9101

Wist je dat het plaatsen van deze borden altijd gedaan wordt door een goed opgeleide medewerker of vakman verkeersmaatregelen? De eisen en beoordelingsrichtlijnen daarvan staan vastgelegd in het BRL 9101 document. Daarom noemen we deze medewerkers ook wel BRL’ers. De BRL’er kan werkzaamheden in het kader van toepassen, aanbrengen, verwijderen en controleren van verkeersmaatregelen en omleidingsroutes uitvoeren. Een vakman BRL werkt zelfstandig, een medewerker BRL onder verantwoordelijkheid van een vakman BRL.

Tekening

Het plaatsen van de tijdelijke verkeersmaatregelen, zoals de gele omleidingsborden, gaat dus niet zomaar ‘op het gevoel’ maar aan de hand van (strenge) regels. Rekening houdend met die regels krijgt de BRL’er een tekening waar hij zich aan moeten houden. Op de tekening staat precies waar, welk bord moet komen te staan. Kom je dus een keer een omleidingsroute tegen die niet helemaal klopt dan is dit vaak niet de schuld van de plaatser.

Verkeersspecialist

Boven de medewerker en vakman verkeersmaatregelen staat een specialist verkeersmaatregelen. De specialist heeft een meer coördinerende rol als het gaat om tijdelijke verkeersmaatregelen, en ontwerpt de plannen ook zelf. De verkeersspecialist maakt de tekening waar de BRL’er zich aan moet houden. De verkeersspecialist is opdrachtgevend, controlerend en inspecterend wat betreft opstelling en uitvoering. De opleiding richt zich op het vaststellen van welk afzetfiguur toegepast moet worden met behulp van onder andere de Arbowet, de Wegenverkeerswet en de CROW-publicaties. Ook leren zij te beoordelen of er extra maatregelen of middelen nodig zijn voor de werkzaamheden die op dat moment plaats vinden en vergaren zij nóg meer kennis over omleidingen en tijdelijke bewegwijzering.

Toevoeging aan het team

Afgelopen week zijn drie van onze BRL’ers de opleiding Specialist Tijdelijke Verkeersmaatregelen gaan volgen bij Rovae. Met een score van zo’n 88% voor alle deelnemers zijn ze allemaal geslaagd! Een waardevolle toevoeging aan ons team van servicemedewerkers, BPU-medewerkers, BRL’ers en natuurlijk de verkeersregelaars. Heb je dus voor een kortdurend project, of voor een langere detachering een verkeersspecialst nodig die de verkeersplannen tekent, de uitvoering coördineert of een team van BRL’ers aanstuurt? Neem dan contact met ons op!

Een totaalconcept om jou te ontzorgen: JDA Verkeer en Veiligheid!

 

Bronnen:
https://www.Informatiebord.nl/
https://www.Rovae.nl/

Is er een calamiteit en heb je direct een verkeersregelaar nodig?
Wij zijn 24/7 bereikbaar: +31 (0) 416 241 200

Contact

Voor vragen en aanvragen over onze diensten staan wij je graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.