Brandweer oefening

Brandweer oefening bij JDA Verkeer & Veiligheid!

Dinsdag 27 februari 2024 beleefden we bij JDA Verkeer & Veiligheid een leerzame avond die ons eraan herinnerde hoe belangrijk het is om altijd paraat te zijn voor noodsituaties. Tijdens een bedrijfssimulatie van een noodsituatie raakte een collega betrokken bij een ongeval met een heftruck, waarbij een ander onder een pallet met baakvoeten bekneld raakte. Gelukkig betrof het hier slechts een oefening.

Het incident

Toen het ongeval plaatsvond, werden de juiste procedures in werking gesteld. Een van onze collega’s nam direct actie en belde de brandweer, die snel ter plaatse kwam vanuit Brandweerpost Sprang-Capelle om assistentie te verlenen. Bij aankomst van de brandweer stond onze collega hen op te wachten en wees hen de weg naar de locatie van het incident. De situatie bleek complexer toen bleek dat er ook sprake was van een kleine brand, die gelukkig snel onder controle werd gebracht door de melder met een brandblusser.

De simulatie bood ons de gelegenheid om de samenwerking met hulpdiensten te oefenen en te zien hoe zij in noodsituaties handelen. De brandweerlieden verleenden eerste hulp aan de slachtoffers, terwijl ambulancepersoneel ter plaatse kwam om medische zorg te bieden. Uiteindelijk werden beide ‘slachtoffers’ naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Lokaal belang en een veilige(re) werkomgeving!

Deze ervaring benadrukt het belang van veiligheid op de werkvloer en het belang van een goede voorbereiding op noodsituaties. Als bedrijf, werkgever en specialisten op gebied van verkeersveiligheid voelen we ons betrokken bij de lokale maatschappij en streven we ernaar om een veilige werkomgeving te creëren voor al onze medewerkers. Onze samenwerking met de brandweer van Sprang-Capelle tijdens deze simulatie heeft ons opnieuw doen inzetten voor de veiligheid van onze medewerkers zodat we blijven streven naar verbetering. We zijn dankbaar voor de inzet van de brandweer en kijken terug op een waardevolle en vooral ook leerzame avond!