Onze verkeersregelaars ingezet tijdens groot onderhoud N631

04-09-2020

Verkeersregelaars tijdens groot onderhoud N631 van JDA Verkeer & Veiligheid

In 2018 ontstonden de eerste geluiden over het aanpakken van de N631 tussen Rijen en Oosterhout, ook wel de Vijf Eikenweg. Eind 2018 zijn vervolgens de eerste ontwerpen getoond. Inmiddels zijn de definitieve ontwerpen en technische details uitgewerkt en is deze maand bekend gemaakt dat er gestart wordt.

Maatregelen
Een overzicht van de belangrijkste maatregelen in het ontwerp zoals beschreven op de website van de Provincie Noord-Brabant: (“N631 Rijen – Oosterhout”, z.d.):

  • De kruising van de N631 met de Ketenbaan in Oosterhout wordt omgebouwd naar een rotonde. Dat zorgt ervoor dat het verkeer afremt en kruisend verkeer de weg veiliger kan oversteken.
  • Voor verkeer dat vanuit Oosterhout de afslag naar Sportparkweg in Rijen neemt komt een extra uitvoegstrook.
  • Op de N631 zijn enkele locaties waar fietsers en voetgangers de weg oversteken. Voor al deze oversteekplaatsen is ervoor gekozen om een middeneiland aan te leggen tussen de twee rijstroken. Dit heeft twee voordelen: het autoverkeer wordt afgeremd en langzaam verkeer kan de weg in twee fases oversteken.
  • De fietspaden langs de weg worden verbreed van 2 naar 2,5 meter.
  • Door het toepassen van nieuw asfalt verlaagt het geluidniveau afkomstig van autoverkeer.
  • Bomen die te dicht langs de weg staan worden afgeschermd door een houten geleiderail, waardoor botsingen met die bomen worden voorkomen.

Zoektocht naar aannemer
Toen het ontwerp gereed was kon de Provincie starten met de zoektocht naar een aannemer voor het project. Aannemers schreven zich in waarna de opdrachtgever een keuze heeft gemaakt. De keuze is gevallen op een al bekende opdrachtgever van ons: BAM. Niet lang daarna gingen wij in gesprek gegaan met hen, ze gunde ons de opdracht om dit mooie project te begeleiden met onze medewerkers.

Onze inzet
Nog niet alle details zijn bekend wat betreft uitvoering. Wel weten we dat onze inzet ongeveer 8 weken zal duren. Daarmee hebben wij een mooie langdurige opdracht gekrgen, en op maat verzorgd voor BAM. Wij hechten veel waarde aan een langdurige en goede relatie met onze opdrachtgevers. Daarin denken wij graag mee over inzet, tarieven ed. Heb jij ook een (langdurige) opdracht waar verkeersregelaars nodig zijn? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Meer informatie over het project N631 vind je op de website van de Provincie Noord-Brabant.  


Bron: N631 Rijen – Oosterhout. (z.d.). Geraadpleegd op 3 september 2020, van
https://www.brabant.nl/onderwerpen/verkeer-en-vervoer/wegen/wegenprojecten-in-brabant/n631gilze-rijen-oosterhout

Afbeelding: Still uit filmpje Ingenieursbureau Antea Group. (z.d.). Verbeteren Veiligheid en doorstroming N631 Oosterhout-Rijen. Geraadpleegd op 4 september 2020, van https://www.youtube.com/watch?v=NFvqI04mZtw&feature=youtu.be&ab_channel=IngenieursbureauAnteaGroup

Is er een calamiteit en heb je direct een verkeersregelaar nodig?
Wij zijn 24/7 bereikbaar: +31 (0) 416 241 200

Contact

Voor vragen en aanvragen over onze diensten staan wij je graag te woord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.